Mistrovství Chorvatska 420

Dne 10. – 12. října 2003 se konalo v Zadaru v jacht klubu Uskok Mistrovství Chorvatska, kde se má příští rok jet Mistrovství Evropy lodní třídy 420. Zůčastnili se ho dvě české lodě třídy 420 – Adam Plhoň s Jakubem Rozsypalem a Ilona Mayerbergová s Radkou Klusáčkovou

Celkem se nás sešlo 9 lodí a o to více lodí třídy Laser Radial a Laser 4.7. Zastihli jsme velice krásné počasí, ale boužel větrné podmínky nebyly příliš příznivé. Foukalo od 3m/s do 6m/s. Závod byl vypsán na sedm rozjížďek, ale podařilo se ujet pouze pět. Před první rozjížďkou jsme trochu trénovali a snažili si zvyknout na zdejší podmínky, což nebylo moc snadné, protože i když málo foukalo vlny byly poměrně velké.

První rozjížďka byla pro nás zkouškou, protože i na docela slušný start nám dvě chorvatské lodě neustále ujížděly, ale postupem času jsme se zlepšovaly a snažily jsme se s nimi držet krok, tato vytrvalost se nám vyplatila ve třetí rozjížďce, kterou jsme s půlkolovým náskokem vyhrály.

Druhý den se větrné podmínky ještě zhoršily, ale podařilo se nám ujet dvě rozjížďky, v kterých se nám už tak nedařilo. Třetí den už byl úplně bez větru a kolem třetí hodiny proběhlo zakončení Mistrovství Chorvatska.

První místo si vyjela posádka Matija Longin a Pavle Kostov, kteří se zůčastnili Mistrovství světa na Madejře a během závodu prokázali báječnou formu. My jsme skončily na třetím místě a byly jsme vyhlášeny první v dívkách. Druhá česká posádka se umístila na sedmém místě.