O Velikonoční vajíčko 2004 – výsledky

V neděli 11. dubna 2004 pořádaly Lodní sporty Brno jednodenní závod s názvem O velikonoční vajíčko. Jelikož se závod konal v době jarního cadetského soustředění, zúčastnilo se jej neuvěřitelných 24 posádek lt. Cadet.

V příloze naleznete výsledky ve formátu pdf.
výsledky ke stažení

Hlavní rozhodčí Jitce Blahoňovské počasí příliš nepřálo. Deštivá předpověď na celý den se vskutu vyplnila. Vítr foukal severovýchodní o rychlosti do 5 m/s.

Závodníci ujeli 5 zhruba půlhodinových rozjížďěk a po prořešení několika protestů se mohlo kolem páté hodiny vylašovat konečné pořadí.

Z našich se nejvíce dařilo posádce Cvan – Matoušek, kteří skončili na 11. místě. Ze závodů minulé sezóný však posádka zná povětšinou top ten místa.

Výrazný poskok k lepšímu ukázal Honza Klusáček s Markétou Kupskou, kteří skončili na 15 místě s vyrovnanými dojezdy.

Smůla provázela Sašu Havettu s Vaškem Hukem, kteří se dojezdy 16,16,16,15 umístili na 18. místě. Navíc byli diskvalifikování z poslední rozjížďky, ve které díky dobře zvolenému křídlu dojeli do cíle tuším pátí.

Za pochvalu také stojí umístění začínajících posádek Honzy Války se Šimonem Seidlem a Kamči Ráčkové s Luckou Ráčkovou, kteří v drsných podmínkách vydrželi až do konce a obsadili tak oproti jiným měkotám 4. a 3. místo od konce.

Odstašujícím příkladem pro nás může v tomto závodě být Patrik Vaculka s Ivem Zralým, kteří loni útočili do top ten a v tomto závodě se nedostali ani do první dvacítky.