Toušeňský pohár 2004 – hodnocení, výsledky

O dubnovém víkendu ve dnech 24. – 25. 4. 2003 se naše Cadetské družstvo zúčastnilo letošního prrvního závodu na jiné vodní hladině. Vyrazili jsme na v sérii druhý závod Moravského poháru do Poděbrad.

Původně plánovaných 6 posádek jsme ve čtvrtek, tj. den před odjezdem, zredukovali kvůli různým nemocem na 3 posádky. Odjížděli jsme tedy v sestavě Helča Musilová – Markétka Kupská, Šimon Seidl – Tomáš Vodáček, Kamča Ráčková – Vašek Huk.

S hvězdnou flotilou jsme na Poděbradský pískáč přijeli o půl jedenácté večer. Celý týden před závodem bylo krásně a slunečno s teplotami vysoko nad dvacet, s naším příjezdem se však rozpršelo a prudce ochladilo. Naštěstí jsme nemuseli za deště stavět stany, jelikož pro nás měli pořadatelé připravenu noclehárnu – pravda trochu těsno, zato však o mnohem tepleji než venku.

Závod byl vypsán na 10 rozjížděk a ta první byla naplánována na 12. hodinu sobotní. Kdekdo by si řekl, proč tak pozdě? Nám však pozdější start přišel vhod, jelikož naše lodě nebyly úplně nejlépe připraveny k nataklování. Pořadatalé na tom nebyli o nic lépe, ke startu se jim podařila zprovoznit startovní loď. Se záchranou to bylo horší, ještě že je ten pískáč tak malý. Sobotní odpoledne se nakonec podařily v děsivé zimě a dešti odjet 4 rozjížďky.

V neděli pak stačili pořadatelé odpískat ještě další tři rozjížďky za stejného počasí, jako den předešlý.

Naše hvězdná flotila dostala za úkol ukázat se v co nejlepším světle. Děti to neměly moc jednoduché. Kamča byla po druhé v životě na kormidle. Pro Šimona je tato sezóna rovněž první na kormidle. A jak nakonec v konkurenci obstáli:

Celkem 19 lodí:

1. Mrzílková Lenka, Chudějová Hanka (YC SPN)
2. Kejř Jaroslav, Brožek Martin (ČYK)
3. Lambl Vojtěch, Štrunc Jan (YC SPN)
.
.
.
13. Seidl Šimon, Vodáček Tomáš (LSBYC)
15. Musilová Helena, Kupská Markéta (LSBYC)
17. Ráčková Kamila, Huk Václav (LSBYC)