Cadet – Cena Rivetec, Nechranice 2005 – zpráva ze závodu, výsledky

S Cadet teamem jsme se uplynulý víkend ve dnech 11. – 12. června 2005 vypravili na druhý závod poháru České republiky – Cena Rivetec na Nechranicích. Změřit síly si do této české jachtařské metropole přijelo 24 posádek lt. Cadet.

Na vodní nádrž vzdálenou 320 km od Brna jsme již tradičně přijeli ve velice pozdních hodinách pátečních.

V sobotu po slavnostním zahájení závodu se závodní komise vydala na vodu, tak aby se začlo závodit dle plánu v 11.00. Vítr severozápadního směru o síle 2-5 m/s poháněl lodě ve 4 rozjížďkách, které se podařilo v sobotu uskutečnit.

V neděli foukal vítr od západu a jeho síla kolísala v intencích 0 – 7 m/s. A jelikož více foukalo než nefoukalo podařily se nakonec odjet zbylé dvě rozjížďky.

Plni jachtařských zážitků jsme se po vyčerpávajícím a velice chladném víkendu jsme se už těšili domů.

Ze závodníků Lodních sportů se nejvíce dařilo posádce Šimon Seidl – Tomáš Vodáček, kteří skončili 1. v kategorii do 14 let a celkově šestí. Jejich vzrůstající výkonnost slibuje velice nadějné zítřky.

Posádka Alexander Havetta – Václav Huk se umístila na celkovém pěkném 11. místě. To je ve srovnání s Novými Mlýny velice pěkný výsledek a odpovídá současným možnostem posádky.

Kamila Ráčková a Pavel Matoušek se umístili na celkovém 13. místě a v kategorii do 14 let skončili třetí. A pro tento závod je s klidným srdcem mohu ohodnotit „ Skokany roku“.

Patrik Vaculka s Vaškem Markem zápasili s lodí plnou vody, přetrženou kosatkou a dalšími náhodami. Jejich sobotní výkon byl velice pěkný a odpovídal jejich možnostem a dovednostem. Jejich výkon nedělní se dá označit za nešťastný až katastrofický. Do dalších závodů více sobotních výkonů 🙂

Další výkony můžete shlédnout ve výsledcích