Kaj – Memoriál Dušana Vaculky, Brno 2005

V sobotu dne 30. 7. 2005 se na Brněnské přehradě konal další ročník Memoriálu Dušana Vaculky, dálkového závodu pro kajutové plachetnice, který pořádaly Lodní sporty Brno. Obětavý ředitel Miloš Alexa mohl společně s hlavním rozhodčím Lubošem Svozilem přivítat celkem 6 posádek.

Jak už to tak bývá upřostřed horkých leních dob, na závodišti nebylo příliš větrno. Závodní komise ale opět dostála námořnickému zvyku, že se závodí za každých podmínek, a krátce po jedenácté velela ke startu.

Závodní pole se již po první stoupačce rozdělilo do několika skupin. O prvenství téměř celý závod mezi sebou bojovaly lodě Pearl s kapitánem Jaroslavem Karasem, obhájcem loňského prvenství, a „ Tou, která tační s větrem“ s kapitánem Otakarem Zeklem.

Za nimi v nevelkém závěsu vodu brázdil Natas s kapitánem Rädomírem Kameníkem a mj. s našimi mládežnickými cadetskými závodníky na palubě.

Další skupinku tvořili a o čtvrté místo bojovali kapitán Lubomír Huk s posádkou na své SUN FAST 17 a kapitán Lukáš Vodáček s podáckou na své Zelené.

Fortuna musela po první stoupačce pro závadu na lodi odstoupit.

A jak to celé dopadlo?

1. Ta, která tančí s větrem
2. Pearl
3. Natas

výsledková listina ke stažení
fotografie jsou vystaveny v naší fotogalerii