Cadet – Středoevropský pohár v Maďarsku

O prodlouženém víkendu na sklonku školního roku ve dnech od soboty 23. do pondělí 25. června se na Maďarském Fertö tó konal závod Středoevropského poháru, u kterého nemohli chybět závodníci našeho brněnského Cadet teamu. V závodě, do kterého se přihlásilo na 40 posádek z Polska, Německa, Česka i Maďarska reprezentovalo Lodní sporty Brno 6 posádek.

Na Maďarskou část NeusiedlerSee, kterou Maďaři nazývají Fertö Tó – v překladu „ bahenní voda“ jsme se velice těšili. Mělká voda (v průměru 1m hloubky, max. hloubka 1,8m) oblemovaná rákosím s bahnitým dnem skutečně s dávkou fantazie připomínala Fertörákos (v překladu rákosové bahniště) – obec, u které se závod konal.

Jachtařsky se závod velice vydařil. Opomeneme-li fakt, že v kterémkoliv místě tratě mohla posádka vystoupit s tím, že hloubku vody měla po prsa, užily si děti nádherného víkendového jachtingu. V sobotu počasí příliš optimisticky nevypadalo. V tropických teplotách zrcadlící se hladina se však brzy rozvlnila od příjemného větru o síle 5 m/s, ve kterém ZK uspořádala 2 rozjížďky.

V neděli na závodníky čekal vítr jo síle 7 m/s s nárazy nad desítku. Děti odzápasily další čtyři rozjížďky. V pondělí pak další dvě, po kterých jsme zatleskali vítězům na slavnostním vyhlašování výsledků.

Komentář výkonosti našich posádek ponechám velice stručný. Snad jen říci, že kdyby se závod ukončoval již v sobotu, byl by David Hakl se Šimoem Seidlem vyhlášen na druhé pozici v absolutním pořadí. Nutno však říci, že všechny naše posádky jsou velice šikovné a den ode dne šikovnější. Ze závodů evropského formátu si děti odnášejí spoustu zkušeností.

Z výsledků:
1. HUN Gráfel Vince, Borsos Gergö
2. POL Goryszewska Anna, Suswillo Monika
3. HUN Foldesi Peter, Borsos Dániel

… a z Lodních sportů

14. CZE Seidl Šimon, Hakl David
22. CZE Ráčková Kamila, Fantová Klára
28. CZE Huk Václav, Claus Martin
29. CZE Vodáček Tomáš, Kupský Pavel
32. CZE Alexová Beata, Janča Jean-Baptiste
36. CZE Matoušek Pavel, Claus Filip

Přílohy a odkazy: