Gagan Regata 2007

Vranovská přehrada (Vau-4P, Kaj-1, Star-1): Vranov je v létě téměř poloviční. Nic to však nezměnilo na sobotním krásném jachtingu, kdy za silnějšího větru byly prověřeny nejen posádky, ale také technický stav lodí (Vau – 13 kousků, Kaj – 6-8??? – nevím přesně). Neděle se nesla v duchu slunečného počasí bez rozumného větru. O naše pohodlí, žízeň a chuť se na břehu starali majitelé Vranovské krčmy.

Sobotu bych ze svého pohledu označila jako jeden ze zdařilejších dnů na vodě v letošní sezoně. Naše LT se sešla v počtu 13 posádek. Především si cením ochoty rodiny Havrdovych, kteří dorazili až z Liberce. Hned po nástupu jsme se odebrali na vodu, kde za stále lehce zesilujícího větru byly odstartovány 2 rozjížďky, po kterých následovala krátka pauza. Posilněni jsme se vraceli vraceli na další dvě. Ty ukázaly, že jachtaři nejsou jen závodníci s chladnou tváří (jako třeba Schummi:D). Chtěla bych poděkovat Patovi a Jimovi, kteří pomohli Miloši Alexovi ve svízelné situaci.
Příjemným překvapením byl i výkon Vaška Huka, který využil volného víkendu a z Cadeta přesedl na Vauriena, aby odzkoušel trošku větší loď.
Nedělní poslední rozjížďka pak nebyla, až na pár momentů, ničím význačná. Slabý, hodně proměnlivý vítr. Před bojkou č. 2 se sjelo závodní pole (jak Vau, tak i Kaj) v jeden velký balík a bylo veselo. Pořadí, které bylo po sobotní části se nijak radikálně nezměnilo, takže…

Konečné výsledky:
1. místo: Tomáš Karas – Lenka Prokopová
2. místo: Katka a Patrik Blatečtí
3. místo Pavel a Matěj Konopíkovi