Lipno regatta 2010 očima závodníků

Ohlasy závodníků na letošní ročník tradičního pozdně srpnového závodu na Lipenské nádrži v Černé v Pošumaví – Lipno regatta 2010:

Šimon Seidl:
Na Lipno jsme dorazili v očekávání nuzného větru a kruté zimy a první den, jenž jsme věnovali tréninku, plně dostál všem očekáváním. I přes nedostatek větru (a zejména ranní mráz) se trénink vydařil a my tak mohli doufat, že i přes prázdninové ochabnutí tréninků se závod vydaří. Pátek nás přivítal absolutní flautou, a tak jsme zůstali jen u krátkého tréninku a naděje na alespoň mírný větřík v dalších dnech. V sobotu se i přes nepřejícnost předpovědi se naše přání vyplnila, a tak jsme jsme ujeli 3 rozjížďky, ke kterým se přidaly ještě další 3 (zkrácené) v neděli. Co se výsledků týče, tak došlo (alespoň u 420tek) ke zlepšení techniky jízdy. Díky tomu se i nejmladší posádky dokázaly udržet se závodním polem. Problém spočíval především ve startech a taktice, a tak Lodním sportům těsně uniklo 3. místo výsledného pořadí. Za obrovský pokrok patří obrovský dík Dušanovi, ale samozřejmě i závodníkům a rodičům, kteří je podporují. Nezbývá nám, než trénovat, trénovat a trénovat a zajet nejméně stejně dobře na blížících se Mlýnech 🙂

P.S. držte nám palce v Polsku, Šimon

Jean-Baptiste Janča:
Lipno regatta se jela v celkem nepříznivém větru. Závod byl naplánovaném na 3dny, ale kvůli nepříznivému větru se jelo jen 2dny. Druhý den jsme L47 jeli jen 2 rozjiždky v nepříznivém větru cca 1-3m/s. 1. den se mi moc nezdařil. 1. rozjížďku jsem dojel na 11.místě při posledním stoupání do cíle. 2. rozjížďka se mi také moc nezdařila, ale oproti 1.rozjížďce jsem dojel lépe na 10.místě, a tak jsem byl 1.den na 11. místě. Třetí den se mi vyvedl celkem dobře a jely všechny třídy 3 rozjížďky. 3.rozjížďku jsem dojel na 6.místě. 4. rozjížďka se jela v malém větru a do cíle se vítr otočil o cca 90% a dojel jsem na 10. místě. 5. rozjížďka a zároveň poslední v tomto závodě se mi celkem také podařila dojel jsem na 8.místě. V celkovém pořadí jsem dojel na celkovém 10.místě.