Mistrovství ČR Vaurien 2010

Nové Mlýny, 17. – 19. 9. 2010
Mezinárodního mistrovství české republiky v lodní třídě Vaurien se v letošním roce zúčastnilo 12 posádek z Čech a 2 posádky ze Slovenska. Na Nové Mlýny zavítali mimo jiné i vicemistři z nedávného Mistrovství světa, bratři Baranovi ze Slovenska. Další silnou posádkou byli manželé Chalupníkovi z LS Brno, kteří se na zmiňovaném MS umístili na celkovém 4. místě.

Po pátečním slavnostním nástupu jsme započali víkendové trápení s větrem, který na uplynulý prodloužený víkend neměl příznivou předpověď. Ta se bohužel vyplnila již od pátku. Právě díky nepříznivé předpovědi na celý víkend, se nakonec rozhodčí rozhodli odstartovat kolem druhé hodiny odpolední první rozjížďku letošního mistrovství. Ve slábnoucím velice proměnlivém větru se podařilo udolat 3 pěkné rozjížďky a odstartovat čtvrtou, ta však byla po prvním kole zrušena, neboť vítr téměř ustál.

Již první den hodně napověděl, jaké budou hlavní boje v závodním poli. V průběžném pořadí se na 1. místě, zaslouženě, usídlili bratři Baranovi, 2. místo drželi manželé Chalupníkovi a na třetím místě byla druhá slovenská posádka Brestovský – Babjaková.

Sobotní předpověď taktéž dostála svého, na vodu jsme šli po poledni, z tohoto pokusu však nakonec sešlo a motorové čluny nás po více než hodinovém čekání, stáhly na břeh. Nakonec se ukázalo, že to byl poslední pokus, který ten den uskutečníme.

V neděli bylo jasné, že jakmile se po ránu zvlní hladina novomlýnské nádrže, ihned rozhodčí zavelí, že půjdeme na vodu, a tak se i stalo. Start byl naplánován na 10. hodinu. Podmínky byly složitější než v pátek, kdy jsme byli jedinou lodní třídou na vodě. Tentokrát jsme startovali do větru rozbitého čtyřmi lodními třídami, které startovaly před námi. S tímto neduhem se opět nejlépe vyrovnali bratři Baranovi. S malými přestávkami, které byly způsobeny velkými změnami směru větru a přestavováním tratě, se nakonec v neděli odjely pěkné 4 rozjížďky.

Absolutní pořadí:
1. místo: Miroslav a Maroš Baranovi (SVK)
2. místo: Katka a Milo Chalupníkovi (LS Brno)
3. místo: Adam Brestovský – Radka Babjaková (SVK)

České pořadí:
1. místo: Katka a Milo Chalupníkovi (LS Brno)
2. místo: Michal Kubík – Marcela Chyťová (ČKD Blansko/LS Brno)
3. místo: Tomáš Karas – Lenka Prokopová (YC Brno/ČKD Blansko)

Přílohy a odkazy: