Zhodnocení sezóny Dana Maršálka 2010

První závod sezóny byla Pavlovská regata na Nových mlýnech, zda v neděli hezky foukalo, mnoho lodi to vzdalo a my také. Druhým závodem sezóny byla Rozkoš, kde první den se odjelo pět rozjížděk. Druhý den sice foukalo hezky, ale komisi se nechtělo závodit, tak se čekalo jen na vyhlášení výsledků.

Dalším závodem byla Hop regata na Nechranicích, které se kvůli bezvětrné předpovědi nezúčastnilo mnoho lodí. Nakonec se hlavně díky Dušanovi odjely 3 rozjížďky, ani v těchto závodech jsme nikdo z Brna nezabodovali. I když se Šimonovi podařilo zajet 5. místo. Poté následoval Lipenský týden, na kterém jako obvykle vál velice slabý vítr, ale závod to byl dobrý i když nás Soušek nechal celé dny stát na vodě v bezvětří (pravda, že mu nic jiného nezbývalo). Druhý závod v Lipenském týdnu byl skoro stejný jako první (nefoukalo), ale odjeli jsme dostatek rozjížděk.

Dva týdny na to jsme jeli do Žermanic na závody, kde nám moc nepřálo počasí ani komise, věčně pršelo a ani vítr moc nepřál. Komise navíc změnila pořadí startů, tudíž měli Poláci i dvou minutový náskok. Poté následovalo krátké soustředění. To proběhlo za nepřízně počasí i větru. Hned po soustředění proběhl závod na Oravě, kam jsme jeli jen nabrat zkušenosti, ani jsme se moc nepředvedli. Na začátku školního roku jsme jeli srovnat své síly opět na Lipno. Tam jsem bohužel jel se svojí sestrou a tak se nevyhnula krutá hádka, i když jsem nikdy neměl pravdu. Zde to Šimon vytáhl až na čtvrté místo. Minulý víkend proběhl modrý hrozen, kde nám s sobotu sice vítr škodil, ale v neděli foukalo obstojně a zajelo se pět rozjížděk. Ani zde se nikdo z Brna slušně neumístil.