Pražský Primátorský štít v rukou brňáků

Uplynulý víkend 16. – 17.10.2010 strávila část našeho 420ského týmu v Praze, kde se na řece Vltavě pokoušeli v poněkud svérázných podmínkách zajet poslední pohárový závod letošní sezóny.

První den bohužel štěstí závodníkům příliš nepřálo, a tak byl závod po několika pokusech odjet rozjížďku ukončen. S očekáváním lepších podmínek na příští den jsme se vydali do vlahým deštíkem omývané večerní Prahy a prošli si trhy a její historické centrum.

Druhý den se po počátečních neúspěších začalo startovat na „ cere“, kde se v dosti kontroverzních povětrnostních podmínkách ujely čtyři rozjížďky, o jejichž regulérnosti by bylo možné polemizovat. Někdy se totiž část pole „ urvala“ s poryvem a dala zbytku i půl kola. Co se týče taktiky, bylo třeba myslet na proud, předpokládat kde je největší pravděpodobnost poryvu a hlídat změny. Občas i ve vhodnou chvíli vytáhout/stáhnout spinakr.

Jak už bylo řečeno, závod pro nás dopadl velmi dobře a odvezli jsme si ceny za první místo.

Nezbývá než poděkovat pořadatelům i účastníkům za pevné nervy, klubu ČYK za ubytování a těšit se znovu za 14 dní na MČR v TEAM-racingu