Mistrovství Valašsko-Slovácka na Hané 2011

Téměř poslední závod sezóny 2011 se konal na Bagráku v Kroměříži. Bohužel celý víkend byl ve znamení smutné zprávy z minulého týdne, kdy nás opustil dlouholetý kamarád, jachtař Honza Lacina, proto jsme celý závod věnovali právě jemu. Věříme, že se na nás koukal z jachtařského nebe a nosorožčí snažení se mu shora líbilo.

Předpověď větru byla na sobotu zajímavá, na neděli mizerná. Jak řekli, tak i bylo. V sobotu ráno nám Marťásek postavil sněhuláka, nachystali jsme loďky a kolem půl druhé jsme vyrazili na vodu a setrvali tam až do večera. Noční teploty padaly k nule, ty denní nepřesáhly 10 st. Na startovní čáru se postavilo 17 optimistů a 5 vaurienů.

Po posledních útrapách s mělčinou, jak před dvěma lety, tak i letos, jsme asi ve třetí rozjížďce zvolili cestu okolo ostrova druhou stranou, neboť halzovací bójka byla hozená tak, že se to s balonem jezdilo podstatně klidněji.

V sobotu jsme závodili za větru různé síly (od 2 do 6 m/s), podle toho, jak v obchoďáku naproti otevřeli dveře od mrazáků;-) Během odpoledne jsme odkroužili pěkných 5 rozjížděk. V neděli se na hladině, kromě lehkého zčeření hladiny během naší prochajdy přírodou okolo Bagráku, nic neobjevilo nic zásadního vhodného pro jachting.

Největší boje o celkové umístění probíhaly především mezi Cicou a Fredym, nakonec z tohoto boj vyšli lépe Cica s Lenkou. Mile překvapili i Alexovic Míša s Adamem, kteří nám po startu také nejednou ukázali, že to umí 🙂 Jen tak dál junioři!

Konečné pořadí:
1. místo: Michal Kubík – Marcela Šormová (ČKD Blansko/LS Brno)
2. místo: Jaroslav Ircing – Lenka Prokopová (ČKD Blansko)
3. místo: Jindřich a Kateřina Formánkovi (YC Brno/ASV)

Odkaz na ČSJ