Jean-Baptiste na Laseru – zpráva o sezóně 2011

… tak a mám hotovo, aspoň pro tuto sezónu. Loď umytá, nachystaná na přezimování… a s lítostí jsme za ní uzavřeli zámek… už aby bylo jaro. Tak přibližně to vypadalo před dvěma týdny u nás doma – mytí lodě, mytí veškeré výbavy a uložení. Tato sezóna se mi povedla, docílil jsem svého, až na nějaké výjimky. Teď budu čekat na sníh a vyrazím na běžky a na snowboard.

Budu se připravovat na příští sezónu alespoň fyzicky a začnu ještě dopilovávat teoretickou přípravu, abych mohl dosáhnout ještě lepších výsledků, než jsem dosáhl letos.

Jediné, co mi bude příští sezónu chybět, bude nějaký druhý laserista na trénování. Veškeré tréninky na vodě jsem byl opravdu jak „osamělý mořeplavec“, naštěstí mě děda ze břehu nebo z motoráčku doprovázel při trénincích. Bezvadné bylo soustředění, kde jsem se hodně zlepšil, díky možnosti jezdit i s ostatními „mořeplavci“ na Laseru 4.7. Příští rok bych to rád změnil a rád bych si zatrénoval s nějakým laseristou.

Přeji pěknou zimu a dobrý vosk na lyže. Uvidíme se zase v příští sezóně. Čau všem pro koho je jachting trošku smyslem života… pro mě je… jezdíte a jste závislí jednak na tom, co jste se učili… bez hlavy a přemýšlení jezdit také nejde, ale hlavně jste vždy závislí hlavně na větru… a o tom to je, trošku se poprat, co nám dává příroda a zvládnout svoji loď.

Takže čau na jaře!

Jean-Baptiste Janča

Přílohy a odkazy: