To je celá, to je půl… 2012 – čtyřistadvacítky

5. – 6. 5. 2012, Brno

tradiční jarní závod jehož se letos účastnily 4 lodní třídy (FB, V,420 a C) dostál svému názvu a z celého víkendu jsme si zajezdili jen polovinu. Nicméně nebylo nač si ztěžovat jelikož relativně větrná sobota nám umožnila odkroužit krásných osm rozjížděk a v neděli byl zase čas na kulečník, ping pong či opalovaní s vychlazeným půllitrem.

Co se větru týče, byl značně brněnský, skákal však docela pravidelně ze dvou „ hlavních “ směrů a během dne postupně sílil. V důsledku toho se pole často roztáhlo po celé šíři vody a tak bylo často těžké pohlídat si zbytek pole a bylo třeba věřit tomu že kontrolujete správného soupeře a nepříde to těm na druhé straně.

Na tom také ztroskotala naše naděje kdy jsme až příliš pozdě věnovali pozornost vedoucí posádce a po prohloupení v poslední rozjížďce tak obsadili až druhou příčku. Na druhou stranu jsme však aspoň po čase zprovoznili jednu z méně ježděných klubových lodí a užili si několikarozjížďkového match-racingu.

Jarním překvapením pak byl zvýšený počet cadeťáků, jenž jak doufáme se udrží po celý rok. Za týden nás již čeká první závod poháru na mlýnech a to (díkybohu) s naší lodí :))

Šimon

Brno – To je celá, to je půl! 5. – 6. 5. 2012

Opožděně ale přece přidáváme svou zprávu ze závodů na Brněnské přehradě – To je celá, to je půl! Závody byly příjemným shledáním s lidmi, které jsme celou zimu neviděly. Jak už tady bylo řečeno, závodilo se jen v sobotu, a to v lodních třídách 420, FB, Cadet a Vaurien. Celý víkend se na nás usmívalo sluníčko a hřálo nás. Dobrou náladu nám nezkazily ani dva parníky, které na nás zaútočily každý z jedné strany, naplněné radostnými výletníky, kteří se usmívali a radostně mávali. Na Brně se nám tak zalíbilo, že jsme využily státního svátku na Den vítězství a zůstaly jsme tu trénovat až do úterý.

Jana Štursová

Přílohy a odkazy: