ME 2012, Laser 4.7 – konec dobrý, všechno dobré?

Neusiedler See, Rakousko

Ve čtvrtek se dostáváme do zelené flotily a jezdíme s dalšími dvěma českými závodníky na okruhu B. Jean-Baptiste už překonal krizi z dvou úterních, málo povedených rozjížděk, a začíná jezdit dobře. Pátek je náš nejlepší den. Pěkné desáté a čtrnácté místo v zelené flotile asi 60 lodí znamená upevnění náskoku před dvěma dalšími českými závodníky v této flotile. V sobotu doufáme, že dobrá forma, která se vrátila, umožní Jean-Baptistovi ještě trochu vylepšit své celkové pořadí. Ale svatý Petr přeje více opalujícím a koupajícím se rekreantům. Vítr nefouká a tak se na vodu vůbec nevyjede. Slavnostní ceremoniál na závěr, s poháry pro nejúspěšnější a hezkými upomínkovými předměty pro všech zbývajících asi 350 závodníků a závodnic.

Jedeme domů, poznali jsme mnoho dalších kamarádů, nejen z Evropy, a zkušenost z velkých závodů nám jistě pomůže v dalším sportovním růstu.

Bye, bye, Breitenbrünn…

Doma si ještě na stránkách ČSJ přečteme postřehy Jakuba Kozelského, trenéra Veroniky Fenclové, naší úspěšné jachtařky ve třídě Laser Radial na OH v Londýně. Obdivujeme, co ti dva dokázali v předolympijské přípravě, která Veroniku vynesla na krásné osmé místo na OH a touto cestou se připojujeme ke gratulacím jak Veronice, tak Jakubovi. Naše postřehy, publikované na stránkách JO LS Brno dva dny před postřehy Jakuba Kozelského, se sice týkají úplně jiných sportovních úrovní, bohužel se shodují v obecném závěru, že ne všechno se třpytí v našem sportu v této zemi.

Josef Janča

Jean-Baptiste skončil na 182. místě z 250 chlapců na Laseru 4.7 (pozn. red.)
výsledková listina na stránkách pořadatele