Modrý hrozen A – Cadet

15. – 16. 9. 2012, Nové Mlýny

Letošní jachtařská sezóna utekla jako voda a cadeťáci se setkali na posledním pohárovém závodě na Nových Mlýnech. Celkem se nás sešlo 13 z Prahy, Neratovic a samozřejmě z Brna. V sobotu foukalo okolo 7 m/s, ale vlny které se tam vytvořily, byly tak velké, že rychlost lodě se nedala porovnávat s rychlostí, kterou bychom za takového větru získali na Brněnské přehradě. Ale s tím se bohužel nedalo nic dělat.

Ovšem jak všichni víme, našim brněnským cadeťákům silnější vítr vyhovuje, a tak jsme se po stoupačkách umisťovali na prvních místech a na zaďáka se svými spinakry krásně ztráceli. Nutno podotknout, že komise na Nových Mlýnech se opět krásně předvedla, když se jednu rozjížďku rozhodla cadety startovat jako první. A to pak na 1. bójce byla jiná vřava. 🙂

V neděli se vyplnila předpověď, kterou jsme mohli vidět jak na Windguru, Medardovi (tam vypadal ze všech nejlépe! Celá republika byla bílá:-D), Windfinderu,… Prostě všude! Nádherná zrcadlící se hladina, kde jsme si mohli spravit své účesy, by se jistě líbila veslařům, ale ne nám. A tak jsme celou neděli seděli na břehu a snažili se zabavit. Házeli jsme frisbee, padali jsme, když jsme hráli frisbee, jedli zmrzlinu, pletli copy a dělali si srandu ze Šimpyho, který se během asi 48 hodin dostal z polských hranic na Mlýny.

Naštěstí to ale ve 12 hodin odpískali, sbalily se lodě a šlo se na vyhlášení. 1. místo ve dvackách vyhrál Šimon s Kubou, čímž jim tímto i gratuluji. Já jsem Brnu odvezla 3. místo v žácích a v pohárovém závodě.

Blanka Maršálková

výsledková listina Cadet na stránkách ČSJ