O pohár starosty Lipna, Blanka, RS Feva

Kvůli zrušenému pohárovému závodu fev na Nechranicích jsme se o víkendu 15. a 16. června vydali – jak jinak – na Lipno, kam nám pohárový závod přesunuli. Nutno podotknout, že Nechranice byli posledním nominačním závodem na The Crown Cup, který se koná tento víkend. Kvůli tomu, že byl zrušen, se tedy nominace rozšířila z pěti lodí na sedm a tak se příští víkend alespoň nebudu vydávat na Lipno z Brna sama ale s Davídkem :-). Ale teď už zpátky k závodu „O Pohár starosty Lipna“.

Závod byl vypsaný pro fevy, sedmistovky, varea –  a v těchto lodních třídách jsme měli z Brna krásné zastoupení – opťáky a splashe. Fev se zúčastnilo úžasný počet závodníků – třicetosm, což znamená devatenáct lodí! (Pro ty, kteří nestudují matematiku.:-D) A z Brna jsme přijeli všechny čtyři lodě – já a Mišák, Dejv s Peťou, Anička s Barčou a Martin s Terezkou.

Předpověď slibovala vedra a bezvětří, naštěstí se tak ale nevyplnilo. Teda až na ty vedra. V sobotu foukalo 5 – 8 m/s, takže nádhera. Teda až pro mě – pronásledovala nás smůla. Druhou rozjížďku se nám urval vant, který jsme ze zoufalosti nahradili cunninghamem, který jsme ze zoufalosti nahradili outhallem. Celý den den se nevysunoval čeleň. A aby toho nebylo málo, při cestě na břeh se zlomila páka u kormidla. Po prvním dni ale pěkné výsledky – já druhá, Dejv čtvrtý, a ani Anička s Martinem nebyli poslední! Právě naopak, nechali za sebou minimálně osm lodí.

Druhý den byl start odložen asi o půl hodiny, ale brzy se rozfoukalo na krásné čtyři metry a my vyjeli. Vítr postupně slábl ale i tak jsme odjeli dvě rozjížďky (celkem osm). Dejv to vytáhl na třetí místo, já si ponechala své druhé, a samozřejmě první byl nepřekonatelný Vašek. Anička skončila jedenáctá a Martin v neděli ani nemohl vyjet a tak byl desátý.

Závod byl moc povedený, takový správný jachtařský, vítr a slunce. A Brno se předvedlo! 🙂