Borůvková regata, Cadet

Autor: Adam Heger

Borůvková regata 7. 9. 2013 v Lipně nad Vltavou byla mým prvním závodem. Do Cadet týmu jsem nově přeřazen z přípravky, do které chodím od letošního jara a tento závod byl pro mne spíše zkouškou. Závodu se účastnilo celkem 10 Cadetů, hodně RS Feva, 420 a ještě více Optimistů, celkem přes 70 lodí.

Naše posádka: Bořek Šedivý, Adam Heger byla jedinou na Cadetu z Brna. Po dlouhém čekání na vítr se startovalo až odpoledne po 14 hodině a to nakonec celkem při slušném větru, který se v průběhu závodu pořád točil. Na začátku jsme se drželi na 2. místě, potom se nám zamotal spinakr a skoro všichni nás předjeli. Ani v dalších dvou rozjížďkách toho dne se nám nepodařilo spinakr úplně vyladit.

Druhý den to bylo s větrem podobné, započítala se pouze 1 z 2 rozjížděk. Již bylo vidět, jak se zlepšujeme a dotáhli jsme se na střed závodního pole. V poslední 5. rozjížďce, která se bohužel nepočítala, jsme dojeli 5. Byla to dobrá zkušenost a hlavně v závěru závodu se ukázalo, že příště máme šanci na lepší umístění. Byl to opravdu velký a krásný závod, moc se mi tam líbilo.