Velká cena YC Lipna

V pátek ráno 24.4. se na Lipně sešlo 5 brněnských a dalších 18 posádek, aby se připravily na první letošní pohárové závody lodní třídy RS Feva, které se konaly 25. a 26. dubna. Na pátečním tréninku ve větru 4-7 m/s pod velením trenérů Vaška Brabce a Milana Hájka jsme zkoušeli rozjížďky a obraty na pískání a večer jsme rozebrali chyby z tréninku.

V sobotu ráno po nástupu foukal pouze slabý vánek 1m/s, takže jsme čekali na břehu. Ve 13:10 šlo „ápéčko“ dolů. V nestabilním poryvovém větru jsme odjeli pouze tři rozjížďky. Ale když vezmeme v úvahu, že se závodu zúčastnilo: 23 lodí RSFeva, 8 Cadetů, 8 Splashů a 13 lodí RS Open tak to byl slušný výkon hlavního rozhodčího Václava Brabce. Všech zúčastněných samozřejmě taky.

V neděli jsme se všichni probouzeli ještě na startu (byl na devátou), ale i přes to jsme na vodě vydrželi a odjeli všech 7 zbývajících rozjížděk (do deseti vypsaných) a to ve stabilnějším a silnějším větru.

Na fevách se stali vítězi sourozenci Jakub Dobrý a Tereza Dobrá, posádky z Brna se umístily na 6., 9., 10., 11. a 15. míště.

Byl to na úvod sezóny moc pěkný pohárový závod s moc pěknými umístěními brněnských posádek.

Petr Tupý CZE 1581

fotky zde:

Fotky Ondra Klimeš

Fotky Hanka Kábová