Mezinárodní mistrovství České republiky 2007 – Vaurien

Nové Mlýny: Po roce jsme se opět sešli na Nových Mlýnech, oproti loňskému Mistrovství nás bylo o trochu více. Přivítali jsme na startovní čáře také dvě lodě ze Slovenska. Celkem přijelo 13 posádek. Od soboty se k nám přidaly ještě 4 LT, které zde měly pohárový závod Modrý hrozen. Nejlépe se s povětrnostními podmínkami vyporádali a titul obhájili manželé Chalupníkovi z LS Brno.

Pátek jsme prožili ve znamení čekání. Nebylo se čemu divit, s touto předpovědí jsme na Mlýny jeli. Čekání ukončil hlavní rozhodčí Karel Luksch kolem páté hodiny odpoledne, kdy už bylo více než jasné, že dnes ty naše nosorožce ani nenamočíme. Jak se říká, kdybych to byl býval věděl… přijel bych až na sobotu. Večer jsme si zpříjemnili výstupem na hrad.
Kdo si tím směrem vyšlápl v sobotu, musel mít nádherný výhled na vodní hladinu. Sobota byla k jachtařům pěti lodních tříd (FD, Fb, Vau, 420, Cad) mnohem přívětivější. Vítr, který stabilně foukal přes 10 m/s (podle informací od pořadatelů nejsilnější poryvy kolem 19 m/s), slunce. Zkrátka jachtařská nádhera. Přiznám se, že místy už to bylo i na mě moc, obzvláště 4. non-stop rozjížďku.
Ocenila jsem úsilí mladých jachtařů z řad LT Cadet, kteří v silném větru dojeli první rozjížďku, a následně i rozhodnutí, že mládežníci další nepojedou. Na vodu se dostali odpoledne, kdy se zdálo, že vítr trochu polevil. Do večera meěly i naše mladé naděje dokončené 4. rozjížďky.
V neděli dopoledne to vypadalo podobně jako v pátek. Slunce, slabý proměnlivý vítr… Před polednem se vítr trochu umoudřil a vyrazli jsme na vodu, kde jsme dokončili další dvě rozjížďky.

Konečné výsledky:
1. místo: Milo a Katka Chalupníkovi (LS Brno)
2. místo: Ladislav Smutný – Václav Marek (YC Brno/LS Brno)
3. místo: Tomáš Karas – Lenka Prokopová (YC Brno/JO ČKD Blansko)

Absolutní pořadí
Absolutní pořadí (Foto: Roman „ Jim“ Klát)