MČR „Eresek“ Lipno (23.-28.8.2013)

Autor: Martin Vácha

O prodlouženém víkendu 23.-25. Srpna se konalo Mistrovství České Republiky lodních tříd RS Feva a RS700 + Grand Prix lodní třídy RS Vareo – kde jinde, než na Lipně. Z Brna se zúčastnily všechny čtyři posádky – Blanka s Michalem, David s Peťou, Anička s Barčou a já s Kubou. Myslím, že vůbec všechny české posádky měli dobře natrénováno, neboť závod navazoval na týdenní soustředění Fev taktéž v Lipně nad Vltavou.

Mistrovsví bylo vypsáno na 12 rozjížděk a zúčastnilo se ho rekordní počet lodí, a to: 21 Fev  a 17 sedmistovek. Hned v pátek dopoledne jsme byli vyhnáni na vodu, kde se odjelo hned 5 rozjížděk za spíše slabého větru s občasným náznakem, že už už by snad mohlo foukat, a pak zase nic. Kompenzovat to snad mohla jen večerní laserová show v marině Lipno, na kterou jsme  byli pozváni. V sobotu foukalo o trochu více, ale odjely se pouze 3 rozjíždky. Za to v neděli jsme se probouzeli do krásného deštivého dne a tak jsme závod mohli v poledne úspěšně odpískat s celkovým počtem 8 rozjížděk. Brno se tentokrát bohužel ve velmi kvalitní účasti nepodívalo na bednu, ale David s Peťou přivezli bramboru, Blanka s Michalem těsně za nimi na 5. místě, já s Kubou na místě sedmém a Anička s Barčou na 13. místě. (Třináctka přivezla třináctku J). První byl samozřejmě Vašek „Květák“ Brabec z Prahy, který ovládl prakticky každou rozjížďku J.

Mistrovství bylo rozhodně zdařilé, mohlo sice více foukat, ale myslím, že si to všichni parádně užili a už se těší na další rok.